Bauscher weiden Germany

In tegenstelling tot andere fabrikanten van porselein, die zich met hun producten op de meest uiteenlopende doelgroepen richtten, besloten de gebroeders August en Conrad Bauscher zich bij de oprichting van hun bedrijf in 1881 volledig te focussen op de fabricatie van hotel- en restaurantporselein. Binnen de porseleinindustrie was dat een absolute noviteit die bij collega’s tot de nodige gefronste wenkbrauwen leidde. Nu kan echter met een gerust hart gesteld worden dat de broers over een vooruitziende blik beschikten: vandaag de dag behoort Bauscher Weiden tot de meest gebruikte porseleinmerken in de wereldwijde gastronomie.

Vanaf dag één streeft Bauscher Weiden ernaar om optimaal invulling te geven aan de specifieke kwaliteitseisen die nu eenmaal aan het dagelijks gebruik van hotel- en restaurantporselein gesteld worden. Oog voor design was er wel degelijk, maar de producten van Bauscher Weiden moesten vooral functioneel en duurzaam zijn. Dat principe heeft de toonaangevende Duitse fabrikant altijd in ere gehouden.

Traditie is binnen Bauscher Weiden een groot goed, maar het merk weet daarnaast steeds adequaat in te spelen op de trends binnen de wereldwijde gastronomie. Bauscher Weiden geniet daardoor binnen alle segmenten van de hotellerie en het restaurantwezen, van traditioneel tot zeer modern, een grote populariteit.

De samenwerking

Omdat Pabst & Pabst zeer succesvol aan de weg timmerde met Hutschenreuther, het toenmalige topmerk van BHS Tabletop AG, werd het Arnhemse bedrijf vijftien jaar geleden door het concern uitverkozen tot exclusief importeur van Bauscher Weiden voor de Nederlandse markt. Voor Pabst & Pabst betekende dat een bijzonder waardevolle aanvulling op het portfolio.De producten van het premiummerk Tafelstern en die van Bauscher Weiden vullen elkaar, mede dankzij het feit dat beide merken gebruik maken van gelijkwaardige grondstoffen, namelijk prachtig aan. Door tijdens het collectioneren voor opdrachtgevers met producten van zowel Tafelstern als Bauscher Weiden te werken, ontstaat er op iedere tafel een verrassende eenheid. Pabst & Pabst is daardoor steeds in staat optimaal aan de individuele wensen van hoteliers en restaurateurs te voldoen.

Meer weten over Bauscher Weiden?

De producten van Bauscher Weiden worden gekenmerkt door een perfecte balans tussen design en functionaliteit. De fabrikant houdt de wereldwijde ontwikkelingen in de gastronomie nauwlettend in de gaten en haakt daar steeds weer op in met nieuwe concepten die uitblinken door zowel esthetiek als innovativiteit. Bauscher Weiden formuleert die succesvolle aanpak zelf als volgt: 'Sinds 1881 ontwikkelen wij het porselein van morgen'.


Bel mij terug!